Thuiszorg

 

Fundashon Mariadal biedt ook de mogelijkheid voor thuiszorg. De aanvraag hiertoe verloopt via uw eigen huisarts.

U bent nog thuis of weer thuis na een opname, maar u kunt het (nog) niet helemaal alleen. Wij kunnen u en uw familie ondersteuning bieden in de Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (=ADL). U kunt dan denken aan:

  • hulp bij wassen en uit- en aankleden
  • hulp bij het naar bed gaan
  • begeleiding naar (huis)arts e.d.
  • aanwijzingen geven om uzelf te kunnen verzorgen

 

Palliatieve Zorg

Palliatieve zorg is gericht als de medische behandeling niet meer mogelijk is. De zorg is er dan op gericht om het u zo comfortabel mogelijk te maken. U kunt dan denken aan lichamelijke verzorging, goede pijnbestrijding en het voorkomen van ongemakken zoals doorliggen, mondvliesontsteking, huidirritaties door transpiratie of incontinentie. Misschien vind u het prettig om vooral te praten. Ook uw familie kan het moeilijk hebben en voelt misschien behoefte aan psychosociale begeleiding.

Vakantie Zorg

In het geval dat u chronisch ziek of gehandicapt bent en u ondersteuning nodig heeft in uw algemeen dagelijkse levensverrichtingen of u heeft verpleegkundige zorg nodig. Daardoor bent u beperkt in uw vrijheid. Vakantie wordt dan moeilijk terwijl u daar juist behoefte aan hebt. U kunt zolang u op Bonaire met vakantie bent een beroep doen op onze thuiszorg mits u dit tevoren hebt aangevraagd of geregeld.
Voor meer informatie over thuiszorg kunt u contact opnemen met:

Danny Rojer
telefoon 717 8900
email: drojer@fundashonmariadal.org