specialistenpoli Afspraak maken of afzeggen

 

 

 

Afspraak maken

 

Voor het maken van een eerste afspraak bij de specialist is het heel belangrijk dat u eerst een bezoek aan uw huisarts brengt voor een verwijsbrief. Op uw verwijsbrief wordt namelijk vermeld  naar welke specialist u wordt verwezen en waarvoor. Ook het meenemen van uw sedula is heel belangrijk, omdat wij op basis hiervan kunnen natrekken of u geregistreerd staat als verzekerde in de database van de zorgverzekeraar ( het Zorgverzekeringskantoor Bonaire( ZvK ) ). Als u het ziekenhuis voor het eerst bezoekt

Voor het maken van uw eerste afspraak dient u dus altijd uw verwijsbrief én sedula mee te nemen.

U kunt zich met deze documenten aanmelden bij de assistent van betreffende specialist om een afspraak te maken. Uw afspraak wordt aan u gegeven op een afsprakenkaart, die u bij elke volgende bezoek bij u moet hebben. Elke vervolg afspraak wordt door de assistent voor u gemaakt, nadat u de specialist bezocht hebt.

 

Let wel: Wij maken geen telefonische afspraken om miscommunicatie te voorkomen. Voor het maken van een afspraak dient u persoonlijk langs te lopen bij de as­sistent of u mag iemand vragen dit voor u te doen.

U mag ook mailen voor een afspraak en dat kunt u doen door te klikken op het afspraken formulier dat bij de poli waar u moet zijn staat en deze in te vullen. U ontvangt binnen 24 uur antwoord van ons.

Indien u niet geregistreerd staat in de database van het ZvK, zijn wij genoodzaakt u de kosten van het consult in rekening te brengen.

Houdt u er a.u.b. ook rekening mee dat een verwijsbrief maar 6 maanden geldig is. Als u na 6 maanden of langer weer op consult komt, dient u een nieuwe verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen.

 

Afspraak afzeggen

 

De wachttijden voor een afspraak variëren van 1 tot 2 maand(en) en op sommige poliklinieken soms ook wel tot 3 maanden. Wij stellen het daarom bijzonder op prijs als u bij verhindering uw afspraak tijdig afzegt. Hierdoor hebben wij de gelegenheid een andere patiënt eerder aan een afspraak te helpen.

U kunt op drie manieren uw afspraak afzeggen, n.l.:

  1. U kunt de poli assistent opbellen en afzeggen. Mocht u haar niet kunnen bereiken kunt u de boodschap ook achterlaten bij een medewerker van de Informatie balie.
  2. U kunt het formulier “ Afspraak afzeggen” die hier voorkomt bij de specialist waar u moest zijn, invullen. Bij het aanvragen van een andere afspraak nemen wij binnen 24- uur contact met u op.
  3. U kunt ook persoonlijk langslopen en dit aangeven bij de poli assistent of een medewerker van de Informatie balie.