Specialisten Poli Wachttijden

 

 

 

Wachttijden:

 

Hoewel wij ernaar streven de wachttijden bij de specialist zo kort mogelijk te houden, kunnen wij niet voorkomen dat er bij elke specialist een wachttijd is.

Dit betekent dus dat u niet meteen voor behandeling of onderzoek bij de specialist terecht kan. De wachttijd is onder meer afhankelijk van het aanbod aan patiënten, de beschikbaarheid van de specialisten en soms ook onvoorziene omstandigheden. Informeert u naar de wachttijd bij de assistent als u langs loopt voor het maken van een afspraak, omdat die hiervan op de hoogte zijn.

 

Als u ervan overtuigd bent dat u niet zo lang op een afspraak kunt wachten of uw conditie verergert, meldt u zich weer bij uw huisarts aan en u kunt samen beslissen of u blijft wachten of voor een eerdere afspraak in aanmerking moet komen. Is uw huisarts overtuigd dat u eerder geholpen zou moeten worden, dient hij / zij zelf contact met de specialist hierover op te nemen. Wij kunnen u alleen een eerdere afspraak geven als de specialist dit met uw huisarts heeft afgesproken en de assistent hiervan op de hoogte is gebracht.

 

In gevallen waar de situatie urgent of levensbedreigend is, krijgt u vanzelfsprekend meteen een afspraak.

 

Wanneer kunt u ons het beste bellen?
Telefonisch bereikbaar zijn voor u is voor ons heel erg belangrijk, wij staan u namelijk graag te woord. Helaas lukt het ons niet altijd continu bereikbaar te zijn, omdat wij ook de specialist in de spreekkamer assisteren, patiënten te woord staan, patiënten behandelen in de behandelkamer of op een andere afdeling zaken voor een patiënt regelen. U kunt ons echter hierbij helpen! Probeer piektijden zoveel mogelijk te vermijden en indien mogelijk tussen 11.00 en 13.00 te bellen of in de middag van 14.00 – 15.00 uur.